Hoevefeesten

Deze activiteit is voorbij. Bekijk alle nieuwe activiteiten

Wanneer

  • van vrijdag 8 juli 2022 om 18u00 tot zondag 10 juli 2022 om 23u59
De Witte Lelie - ITEGEMSEWEG 98, 2222 WIEKEVORST

Verslag

Met dit verslag beginnen we eens achtersteveu.
Bedankt aan al onze helpers. Groot – klein, man – vrouw, jong – oud, ... het speelt allemaal geen rol. Zonder jullie zijn onze Hoevefeesten 2022 niet tot wat ze dit jaar geworden zijn.
We weten dat het goed zit bij onze leden om vrijwilligers op te trommelen. Een oproep in het vorige Gildenleven, een telefoontje, ... vele plaatskes werden snel ingevuld.
En dan nu over naar het verslag. Het zal moeilijk te beschrijven zijn in tekst, maar we proberen.
Na een intense week van klaarzetten en (toch wel) een beetje zoeken van hoe deden we dat nu weer, zijn we er toch in geslaagd om tegen vrijdagavond 17u alles in gereedheid te brengen. Ook al was het ne nipte. Twee avonden geen beschikbaarheid van de tent omwille van andere festiviteiten, deed onze week snel voorbij vliegen.
De omroeper van dienst om onze jogging te animeren, stuurde zijn kat. Gelukkig werd er nog spoedig vervanging gevonden in iemand die nog geen kater had. Een grote jeugdreeks, de G-sporters, allen waren op het appel. Dan het grote werk. Wat kies ik? 1, 2 of 3 toeren? Een 350 lopers verdeeld over de 3 reeksen zetten ons weekend sportief in. Sommigen zagen af en waren blij de finish te halen, anderen hadden spijt dat ze gene toer meer gelopen hadden. Het zal dan voor de volgende keer zijn. Nog snel een fritje steken, en een mosseltje verorberen om het geheel door te spoelen met een trappist. Dat staat symbool voor onze vrijdagavond.
Zaterdagmorgen al vroeg uit de veren. Want die wandelaars, dat zijn vroege vogels. Het kwam rustig op gang maar uiteindelijk zijn er meer dan 530 wandelaars vertrokken om de (verre) omgeving van onze tent te gaan verkennen. Soep hadden ze deze keer ni van doen, het warme weer zal daar voor iets tussen zitten.
Tijdens de wandeling veel bedrijvigheid op ons terrein. De opbouw van het Spel zonder Grenzen was volop bezig. Alles moest klaar en getest zijn tegen klokslag 12 u. Met 14 ploegen gingen we aan de slag. Allen op weg om de Beker, “Winnaar Spel Zonder Grenzen 2022” te bemachtigen. Wij zorgden voor water, lucht en attracties.Voor kracht, conditie en tactiek moest je zelf zorgen. Uiteindelijk was het Team UBBB die zich mochten kronen tot beste ploeg van ’t Stad, euhh, “veld” bedoel ik.
Een voltreffer zoals altijd is de gymkana op zondag. Hier tractoren in alle kleuren en formaten. 110 deelnemers, waarvan maar 1 de beste kan zijn. En dan nog éne van Wiekevorst. Proficiat Frits!
We hebben veel volk gehad, het was goed weer en dat hebben we gemerkt aan onze drankwagen. Er schoot ni veel van over. Alles geplunderd ...
Nog ene dag hard werken om het terrein terug zuiver te maken, zodat dit terug kan dienen waarvoor het dient. Namelijk voor het grazen van koeien.
Bedankt dat je erbij was. Tot de volgende activiteit.

Programma

08 Jul 18.00 - 20.00
Hoevejogging
09 Jul 07.00 - 15.00
Hoevewandeling
09 Jul 12.00 - 19.00
Spel Zonder Grenzen
10 Jul 10.00 - 16.00
Gymkana - tractorbehendigheidswedstrijd
10 Jul 11.30 - 20.00
Restaurant

Praktisch

Voor wie
Alle gezinsleden
Georganiseerd door
Landelijke Gilde Wiekevorst
Prijs
gratis
Deze activiteit is voorbij. Bekijk alle nieuwe activiteiten

Nog geen lid?

We verwelkomen je graag op onze activiteiten. Ontdek meer van onze ledenvoordelen.

Vragen? Contacteer organisator

0473 91 03 27

Meer activiteiten