Dorpskwis

Deze activiteit is voorbij. Bekijk alle nieuwe activiteiten

Wanneer

  • vrijdag 7 oktober 2022 20u00 - 23u59
Parochiezaal De Doornboom - WIEKEVORST DORP 23, 2222 WIEKEVORST

Verslag

Toch moeilijk in te schatten ieder jaar, dien kwis. Is er interesse? Dit jaar precies weer wel. Met een volle parochiezaal beginnen we er iets na 20u00 aan. Voordat ge een zaal gevuld met 21 ploegen stil krijgt, moet ge ze eerst van drinken voorzien (mmm? Te veel drinken geven, doet de tongen nog losser komen?)
Tien ronden en tussendoor nog een muziekronde. Dat kan nu niet moeilijk zijn. Alles komt aan bod. Van dieren tot stripfiguren, van koninklijkheden tot sport. Er zal altijd wel ronde zijn waar we niks van weten. Of moet ik dit andersom zeggen?
Halfweg, de eerste krijtlijnen zijn uitgezet en de tussenstand geeft een beeld van het verschil in niveau tussen de ploegen. Onze jury doet zijn best om alles ‘streng maar rechtvaardig’ te verbeteren. Antwoorden met of zonder voornaam, correcte schrijfwijze. Noem maar op. Het leven kan hard zijn voor een jurylid. Maar toch bedankt aan deze “raad van wijzen”. Zonder hen zouden we het zelf moeten doen …
Ondertussen lopen onze garçons zich de benen onder het lijf uit om al die dorstigen te laven. Precies of dat die kwissers een bodemloze put hebben die niet verzadigd geraakt.
Nog deel 2 afwerken en dan weten we het resultaat. De ploeg die als eerste eindigde, heeft slecht 12 punten laten liggen. “Snelle Jelle gaat kwissen” mag zich tot overwinnaar kronen.
We naderen de klok van 23u15 en zo ook het einde van onze kwis. Er zijn 147 punten te verdienen. Helaas halen enkele ploegen niet de vereiste helft en zullen we deze een 2de zit moeten geven. Ik zou zeggen: blijven oefenen. Maar niet vergeten, deelnemen is belangrijker dan winnen.
Op de eerste plaats eindigt “Snelle Jelle gaat kwissen”, met maar liefst 135 punten. Er was dan toch iets dat ze niet wisten.

Praktisch

Voor wie
Alle gezinsleden
Georganiseerd door
Landelijke Gilde Wiekevorst
Prijs
gratis
Deze activiteit is voorbij. Bekijk alle nieuwe activiteiten

Nog geen lid?

We verwelkomen je graag op onze activiteiten. Ontdek meer van onze ledenvoordelen.

Vragen? Contacteer organisator

0473 91 03 27

Meer activiteiten