Spel zonder grenzen

Deze activiteit is voorbij. Bekijk alle nieuwe activiteiten
Spel zonder grenzen

Wanneer

  • zondag 28 juli 2019 10u30 - 18u00
Sporthal De Wimpel - DALSTRAAT zn, 2222 WIEKEVORST

Verslag

Zondag, 28 juli 2019: een “spétterend” Spel zonder grenzen! 

De weergoden bezorgden ons, uitgerekend deze dag, die langverwachte regen…! 
Het terrein lag er erg netjes bij, elke proef had zijn eigen veldje, afgebakend met hekken en rood-wit lint.  Er waren gelukkig ook tentjes voorzien voor de juryleden. 
 
Niettegenstaande het druilerige weer, stonden de 16 ingeschreven ploegen om 11 uur klaar voor de start van hun eerste proef.  Voor sommige proeven kwam het op snelheid aan, andere vergden veel kracht en bij ons was er vooral coördinatie en uithouding nodig!  Zaklopen met 4 in een big-bag is echt samenwerken!  Er werd veel gesprongen, gevallen en gelachen! 
De skilatten leverden soms ook hilarische taferelen op… met 4 op 3 latten een parcours afleggen, echt niet eenvoudig!  De meesten vonden uiteindelijk wel een manier om de latten vooruit te krijgen zonder te vallen. 
De klaverbungee was intensief en blijkbaar ook zéér vermoeiend! 
Bij de berg was de snelheid bij het lopen en klimmen belangrijk.  Naar beneden glijden was gemakkelijker dankzij het water en de zeep! 
  
Toen we slechts één ploeg hadden om te jureren, greep ik de kans om de andere proeven te bekijken.  Bij de stormbaan zat er iemand klem in een nauwe opening en raakte daarna de “klimmuur” niet op.  Dankzij de hulp van wat teamgenoten geraakte hij dan toch terug bij de start. 
Bij het levend sjoelen gleden de meesten met hun bandje vlot door de sjoelgaten. 
De tobbedans, een volgend spel met water, leverde de deelnemers gegarandeerd een kletsnat pak op!  Zij klauterden eerst met hun “tobbe” de muur op en gleden dan naar beneden, recht de waterbak in waar ze de bel moesten luiden. 
De sponsen waren een bezienswaardigheid op zich: alle deelnemers met een helm met spons op hun hoofd. 
In de dakgoten werd water doorgegeven over verschillende hindernissen… en gemorst dat er werd! 
Het uurtje middagpauze was zeker welkom om droge kleding aan te trekken en krachten op te doen voor de namiddag.  De “eetbarak” met warme hap was zo zeer in trek, dat hij wegens “volledig uitverkocht”, al vroegtijdig het terrein verliet.   
Rond halfvier hadden de verschillende ploegen alle proeven afgelegd en werd er gretig gebruik gemaakt van de warme douches in de sporthal.  Ondertussen werd er op het podium hard gewerkt om alle punten in de computer in te brengen. 
De deelnemers waren ondertussen terug opgewarmd en droog.  Bij het bekendmaken van de behaalde resultaten volgde steevast een applaus.  De 3 eerste ploegen kregen een beker en nog een extra applaus. Iedereen was moe, maar voldaan en hier gold zeker de regel: Deelnemen is belangrijker dan winnen! 
Onmiddellijk begon het bestuur met het opruimen van het terrein.  Twee van hen maakten van de gelegenheid gebruik om de Flip It te proberen… zo te zien was dat zéér zwaar werk…! 
Zo kwam er een einde aan deze fantastische dag!  Ondanks de regen en de koude werd bij het afscheid meermaals de vraag gesteld: “Volgend jaar doen jullie dat toch opnieuw!?!?!?” 

Praktisch

Voor wie
Alle gezinsleden
Georganiseerd door
Landelijke Gilde Wiekevorst
Meer weten?
Prijs
€ 30,00
Reservatie
Inschrijven voor 15 juli met vermelding van ploegnaam en verantwoordelijke.
Deze activiteit is voorbij. Bekijk alle nieuwe activiteiten

Nog geen lid?

We verwelkomen je graag op onze activiteiten. Ontdek meer van onze ledenvoordelen.

Vragen? Contacteer organisator

0473/91.03.27

Foto-album:Spel zonder Grenzen

Meer activiteiten