Lichtjeswandeling

Deze activiteit is voorbij. Bekijk alle nieuwe activiteiten

Wanneer

  • zaterdag 30 maart 2019 19u30 - 22u00
Parochiezaal Wiekevorst - WIEKEVORST DORP 23, 2222 WIEKEVORST

Verslag

Dorp in de kijker, dat vraagt om een specialleke. Daarom hebben we, naar aloude traditie, voor de allereerste keer, een lichtjeswandeling georganiseerd. (Niet te verwarren met de lichtmiswandeling die we jaarlijks inrichten. Dat zijn immers twee verschillende zaken die niet hetzelfde zijn, al zijn ze wel wat familie van elkaar omdat ze beiden de lettersamenraapsels ‘licht’ en ‘wandeling’ in hun naam hebben.)
Benodigdheden voor een goede lichtjeswandeling: een parcours van 4,5 km, 9000 glazen potjes, 9002 theelichtjes (toch altijd best enige reserve voorzien), meer dan 50 vrijwilligers en nen hoop stekskes. Om het recept compleet te maken voorzie je best ook ideaal weer, 60 kg frit, soep met ballekes en liters pannenkoekendeeg. Dat had ons bestuur allemaal perfect ingeschat. Ze hadden er zelfs aan gedacht om de straatverlichting op het parcours te laten doven.
Dat alles bracht 600 wandelaars op de been die zonder fout te lopen het parcours konden volgen. En daar waren geen wegwijzers voor nodig. Gewoon tussen de lampjes blijven lopen en af en toe stoppen om ‘oooooooooh’ te zeggen. De voorzichtigen onder ons keken af en toe toch eens bezorgd naar boven. Puur om te checken dat er geen Boeing 747 was die zich van landingsbaan vergiste.
Maar de kunsttoer was nog niet voorbij. Aangekomen aan de kerk konden we ons vergapen aan theelichtjes die, al zwevend voor de kerk, het logo van onze landelijke gilde vormden. Top werk!
En dan onze neus volgen naar de parochiezaal waar we nog een hapje en drankje aangeboden kregen en een babbeltje konden slaan alvorens we, moe maar tevreden, in ons bedje kropen. Behalve de harde kern dan, die hebben nog de hele nacht theelichtjes uitgeblazen en verder opgeruimd.
Merci bestuur, vrijwilligers en weergoden.

Praktisch

Vertrek
Vrij vertrek tussen 19u30 en 22u in parochiezaal De Doornboom in Wiekevorst
Voor wie
Alle gezinsleden
Georganiseerd door
Landelijke Gilde Wiekevorst
Prijs
€ 5,00
Deze activiteit is voorbij. Bekijk alle nieuwe activiteiten

Nog geen lid?

We verwelkomen je graag op onze activiteiten. Ontdek meer van onze ledenvoordelen.

Vragen? Contacteer organisator

0473 91 03 27

Meer activiteiten