Start feestjaar

Deze activiteit is voorbij. Bekijk alle nieuwe activiteiten

Wanneer

  • zondag 6 januari 2019 10u00 - 17u00
Parochiezaal Wiekevorst - WIEKEVORST DORP 23, 2222 WIEKEVORST

Verslag

Naar aanleiding van Wiekevorst Dorp in de kijker stelden wij de kerk en de toren open voor het brede publiek.
Onder de deskundige leiding van de gidsen Gunther, Gommaar en in de kerk zelf van Louis kwamen de 50 kijklustigen o.a. te weten dat de oudste bekende klok, de ‘do’ klok, reeds dateert van 1658. De tweede klok ‘re’ weegt 240 kg, tegenover slechts 50 kg voor de ‘do’ klok.Van Louis kwamen ze te weten wanneer dat de kerk gebouwd was, informatie over de heiligen op de glasramen en in de kerk.
Zij die de kerktoren beklommen en tot helemaal boven wilden gaan moesten 120 treden overwinnen waaronder een stenen trap, een houten trap, een ladder. Zij kwamen aan de hoogste raampjes van de toren en genoten van een prachtig uitzicht over Wiekevorst en omliggende gemeenten.
’t Was zeker de moeite om tot boven te gaan.

In de namiddag hielden wij de officiële opening van Wiekevorst Dorp in de kijker en in een klap deden we er de viering van 100 jaar LG Wiekevorst erbij.
150 Bezoekers kwamen ons feliciteren met ons 100 jaar jubileum en luisteren naar wat er te vertellen viel over Wiekevorst Dorp in de kijker.
Eerst kwam onze secretaris Paul aan het woord met een woordje over de geschiedenis van 100 jaar Boerenbond/Landelijke Gilde Wiekevorst.
De aanwezigen luisterden naar de speech van kersvers herkozen burgemeester Luc Vleugels en naar Luc Florus, provinciaal voorzitter van Landelijke Gilden.
Als laatste spreker kwam mede secretaris Kurt aan het woord die het had over Wiekevorst Dorp in de kijker en de geplande activiteiten hier rond.
De bezoekers genoten op tijd en stond van lekkere hapjes en het bijhorend drankje.


Praktisch

Voor wie
Alle gezinsleden
Georganiseerd door
Landelijke Gilde Wiekevorst
Meer weten?
Prijs
gratis
Deze activiteit is voorbij. Bekijk alle nieuwe activiteiten

Nog geen lid?

We verwelkomen je graag op onze activiteiten. Ontdek meer van onze ledenvoordelen.

Vragen? Contacteer organisator

0476 27 70 09

Meer activiteiten