Trappistentocht

Deze activiteit is voorbij. Bekijk alle nieuwe activiteiten

Wanneer

  • zaterdag 25 mei 2019 17u30 - 23u59
Parochiezaal Wiekevorst - WIEKEVORST DORP , 2222 WIEKEVORST

Verslag

Eventjes terug in de tijd… Teerfeest in de zaal, en het jaarprogramma wordt voorgesteld. De activiteiten van elk jaar passeren de revue. Geamuseerd kijk ik toe. 

Ho, wacht, hoor ik daar terug trappistentocht ! De absolute hoogdag van het LG jaar.  Kerstmis voor de bierliefhebber, Pasen voor de wandelliefhebber, Hemelvaart voor de smulpapen. Je hoort het al, ik ben fan ! En ik dacht dat de LG een pauze wou inlassen. Ikke blij ! 

25 Mei is met rood ingevuld op de kalender, het goed gezelschap is gereserveerd. En wij op pad ! 

Beginnen in het jeugdhuis met een goeie Postel. En blijkbaar had nonkel pastoor ook voor kaas gezorgd .  Vééél kaas blijkbaar. 

Op naar het KLJ lokaal. En tot mijn verrassing zijn de mannen van de gilde er wéér in geslaagd om Westvleteren tot in Wiekevorst te krijgen. En geloof mij, dat is geen biertje dat je simpelweg kunt gaan kopen. Hier is écht wel een extra efforke voor nodig. Mijn respect is groot ! Zowel voor de organisatie van het verkrijgen van dit hemels vocht, als voor het vocht zelf ! 

In de kantine van Cravan staat er een Maredsous op ons te wachten. Met een lekker potje pasta is dit alweer een shot in de roos. 

Vanaf daar wordt de volgorde al een beetje mistig. Ik weet nog dat we onderweg nog een Westmalle, en een Zundert gedronken hebben. En nog ergens iets anders, maar wat was dat nu ook al weer. 

En eigenlijk zijn het niet alleen de lekkere biertjes en de hapjes die de trappistentocht zo mooi maken.  Er zijn een heel pak bekende en onbekende mensen die je onderweg tegenkomt, al dan niet verkleed als nonneke. Of mensen die te hard geklonken hebben, en hun mooi Maredsous glaasje al in scherven hebben kunnen bijeen vegen. Hoe verder in de tocht, hoe meer mensen met elkaar in gesprek gaan. We zijn bijna drie uur onderweg geweest, en dit is voorbij gevlogen. 

Terug in de zaal, sluiten we af met een Wiekevorste Duivel (van’t vat !) en ja-hoor, Postelse kaas. 

En dan nog het beste biertje kiezen uit de lijst om de avond af te sluiten. Kiest mijne compagnon toch wel een Duvel zeker, dju toch. 

 

 

Praktisch

Vertrek
parochiezaal De Doornboom Wiekevorst
Voor wie
Volwassenen (+18j)
Georganiseerd door
Landelijke Gilde Wiekevorst
Meer weten?
Reservatie
Inschrijven voor 10 mei bij Kurt Vets - kurt.vets@hotmail.be / 0473 91 03 27. De inschrijving is pas definitief na betaling op rekeningnr.: BE67 7332 4300 0487 van Landelijke Gilde Wiekevorst.
Deze activiteit is voorbij. Bekijk alle nieuwe activiteiten

Nog geen lid?

We verwelkomen je graag op onze activiteiten. Ontdek meer van onze ledenvoordelen.

Vragen? Contacteer organisator

0473 91 03 27

Meer activiteiten