Dauwtrip met ontbijt

Deze activiteit is voorbij. Bekijk alle nieuwe activiteiten

Wanneer

  • zondag 7 april 2019 06u45 - 11u00
Parochiezaal Wiekevorst - WIEKEVORST DORP 23, 2222 WIEKEVORST

Verslag

Zaterdagavond 6 april :
stapschoenen klaar : check
wekker gezet : check
juiste kledij : check
uitgelachen worden door de kinderen : check

Alles klaar om zondagmorgen om 6.45u paraat te staan aan de kerk. En ik ben duidelijk niet de enige. Een behoorlijke groep van een zestig man staat klaar om onder leiding van Flor de omgeving van Wiekevorst twee uur lang te gaan verkennen.
Al snel verlaten we de bewoonde wereld om ergens achter de Ganzenweg een bos in te duiken. Hier heeft duidelijk de storm serieus huis gehouden. Achteraf hoor ik dat er blijkbaar een parasiet de sparren aan het aantasten is. Mocht iemand het nodig hebben voor een kwis : de Letterzetter is het beestje in kwestie. Naast veel omgevallen bomen, blijken er jammer genoeg ook nog restanten van een haloween tocht in het bos te bezichtigen.
We trekken verder richting Wimp. Ondertussen wordt er bijgepraat met bekenden en onbekenden.
Het zonnetje komt langzaam maar zeker kijken. Ik ben in ieder geval aan het genieten van de vergezichten en de nevels die boven de Wimp en velden hangt. Het is wel vreemd dat je een dauwtrip nodig hebt om in je eigen dorp op plaatsen te komen waar je anders nooit zou komen.
Na een tijdje stappen wordt het duidelijk dat de Wimp het centrale thema is. Als we aan de Godinstraat / Berteneinde verder de velden instappen, worden we geconfronteerd met het feit dat de Wimp zelfs een zijrivier heeft. Al snel wordt er gespeculeerd hoe deze beek zou heten. Als blijkt dat niemand het echt weet, vragen we het aan de slimste uit den hoop. Die man, dokter Google dus, zegt ons: “Awel, dat is nu de Steenbemptloop se.” Weeral iets geleerd voor in een kwis.
Jammer genoeg bevindt heel de groep zich aan de verkeerde kant van deze loop. Oversteken dus…
Onze “brug” in kwestie zijn twee boomstammen. Gelukkig heeft de LG hier een leuningske voorzien. Maar toch was dit voor velen een hele operatie. Aan de overkant was er veel opgelucht gezucht te horen. Helaas geen spannend verhaal van iemand die met natte voeten verder moest.
We gaan via Goorven en de Goorstraat in Morkhoven richting Wiekevorst. Af en toe vallen er woorden zoals : “ hongerke”, “ontbijt”, “kopke koffie”, “spek met eieren”… Het is duidelijk dat er richting parochiezaal gewandeld moet worden.
En inderdaad, daar wacht ons een goed buffetje en nog 15 man extra die van het ontbijtbuffet, met alles erop en eraan, komen meegenieten.
Het was weer mooi en lekker. De Luc heeft dat weer goed uitgestippeld.
Leg dus nu dit boekje maar neer, en geeft de Luc ,de Flor en de mensen van het ontbijt maar een goed applauske.

Praktisch

Vertrek
Parochiezaal De Doornboom Wiekevorst
Voor wie
Alle gezinsleden
Georganiseerd door
Landelijke Gilde Wiekevorst
Meer weten?
Prijs
€ 7,00
Voor de wandeling en het ontbijt betaalt u een kleine bijdrage van € 7, niet-leden betalen € 10.
Reservatie
Vóór 2 april bij Marc Wouters (groentewinkel ?t Hoeveke) 014 26 17 26
Deze activiteit is voorbij. Bekijk alle nieuwe activiteiten

Nog geen lid?

We verwelkomen je graag op onze activiteiten. Ontdek meer van onze ledenvoordelen.

Vragen? Contacteer organisator

014 26 17 26

Meer activiteiten