Initiatie Boogschieten

Deze activiteit is voorbij. Bekijk alle nieuwe activiteiten

Wanneer

  • vrijdag 6 oktober 2017 20u00 - 22u00
Parochiezaal Wiekevorst - WIEKEVORST DORP 23, 2222 WIEKEVORST

Verslag

Boogschieten 6/10/2017
Wie had dat gedacht? In het midden van de parochiezaal 2 rozen neerzetten en dat daar dan volk naar komt kijken. Bij mijn weten lukt daar maar 1 vereniging in en dat is de “Landelijke Gilde” van Wiekevorst. Achter die 2 rozen werd dan ook nog eens een groen gordijn opgehangen en dan was het bijna compleet.
Efkes waren we ongerust dat we met onze rozen bleven zitten, maar dan begonnen onze leden toch “pijlsnel” binnen te sijpelen (spreekt precies elkaar tegen). Volgens mij met een grote portie nieuwsgierigheid. Aangekondingd was een initiatieles “handboogschieten”, maar dat in een parochiezaal. Zo straf zelfs dat de verantwoordelijke van de zaal toch ook maar eens polshoogte kwam nemen, alles goedkeurde en dan maar terug huiswaarts keerde.
Met zo’n 32 schietlustigen begonnen we eraan. Na een grondige oogcontrole en wat theoretische uitleg, mochten we een voor een onder begeleiding onze eerste pijltjes schieten. En bewonderingswaardig moesten we lang wachten vooraleer er naast de roos werd geschoten.
Na ronde 1 konden we vrij schieten en er werden duchtig wat pijlen verschoten (daarom niet de beste). Vader – zoon competieties werden opgestart, anderen probeerden eens van oog/hand te wisselen. Aan de zijlijn werden uiteraard vele schutters beoordeeld.
Of het nu voor de nieuwe Robin Hood was of voor een nieuwe Willem Tell. Opvolging zal er zijn in Wiekevorst. Een zeer geslaagde avond met een ervaren, gediplomeerde lesgever.

Praktisch

Artiest / Spreker / Gids
Handboogliga
Voor wie
Volwassenen (+18j)
Georganiseerd door
Landelijke Gilde Wiekevorst
Meer weten?
Prijs
gratis
Deze activiteit is voorbij. Bekijk alle nieuwe activiteiten

Nog geen lid?

We verwelkomen je graag op onze activiteiten. Ontdek meer van onze ledenvoordelen.

Vragen? Contacteer organisator

015 68 00 68

Meer activiteiten