Reis senioren

Deze activiteit is voorbij. Bekijk alle nieuwe activiteiten

Wanneer

  • donderdag 14 september 2017 07u30 - 20u00
Het Land van Herve en de Oostkantons - AACHENER STRASSE , 4700 EUPEN
Dit jaar maken we een trip naar Het Land van Herve en de Oostkantons.
We beginnen onze dagtocht richting Zichen Zussen Bolder, in Gasthof Delicia, waar we ontvangen worden met koffie en gebak. We vervolgen onze weg door het mooie Land van Herve. Volgens sommigen de 'Tuin van Luik' en volgens anderen 'Le Petit Normandie', gekend om zijn boomgaarden, kaas, siroop, en cider.
In Eupen brengen we een bezoek aan de Chocolaterie van Jacques, voor ons een zeer bekende naam. Doorheen de fabriek loopt een loopbrug van waar we de productie aan het werk kunnen zien. Vele talentvolle handen bereiden de bekende chocoladerepen en producten van Jacques, van het vermalen van de cacao tot de uiteindelijke verpakking. We zien het chocolademuseum met allerlei gietvormen, machines en reclamevoorwerpen en natuurlijk hoort proeven er ook bij.
Na ons middagmaal aan het stuwmeer van Eupen rijden we naar Raeren, gelegen op de rand van de Hoge Venen en het Hertogenwald. Raeren was in vroegere tijden wereldwijd bekend om zijn keramiek, maar wij bezoeken hier de Brennerei-Distillerie Radermacher. De stokerij Radermacher, opgericht in 1836, is één van de oudste distilleerderijen van België en kan op een lange traditie terugkijken. Het familiebedrijf, de 5de generatie sinds de oprichting, is nog steeds actief en de producten weerspiegelen nog steeds de perfectie van het vakmanschap van weleer. Een boeiend en smaakvol bezoek, een mooie route brengt ons huiswaarts met onderweg nog een goed gevulde koffietafel.

Praktisch

Vertrek
Kerkplein te Schriek
Voor wie
Senioren
Georganiseerd door
Senioren gewest Heist-op-den-Berg
Meer weten?
Prijs
€ 60,00
Reservatie
verplicht
Deze activiteit is voorbij. Bekijk alle nieuwe activiteiten

Nog geen lid?

We verwelkomen je graag op onze activiteiten. Ontdek meer van onze ledenvoordelen.

Vragen? Contacteer organisator

014 72 77 13

Meer activiteiten