Katogentocht

Deze activiteit is voorbij. Bekijk alle nieuwe activiteiten

Wanneer

  • vrijdag 3 november 2017 19u00 - 23u00
Parochiezaal Wiekevorst - WIEKEVORST DORP , 2222 WIEKEVORST

Verslag

Eerst moet je al weten wat een katoog is. Hier in de Kempen heeft dat natuurlijk zoals vele begrippen twee betekenissen. Iedereen weet dat iedere normale kat (poes) 2 ogen heeft. Vandaar katogen. Maar hier in de platte Kempen (den berg in Heist niet meegerekend) is een katoog ook een reflector. Juist, dat ding dat we vooraan en achteraan op onze fiets hebben hangen.
Landelijke Gilde en KWB zijn ooit tot de bedenking gekomen om via deze katogen een wandeling uit te stippelen en laat de mensen dan maar in den donkere vertrekken, gewapend met een zaklamp.
Dit jaar niet anders natuurlijk. De omstandigheden zaten al mee. Fantastisch wandelweer, volle maan (we hoeven onze zaklamp bijna niet boven te halen). Zelf schuif ik ook al maar aan bij de inschrijvingen, kwestie van op tijd terug te zijn om mijn ‘Gildebroeders’ in de keuken nog wat bij te staan. Ondertussen maak ik de bedenking dat het de eerste keer is dat ik zolang moet aanschuiven om me in te schrijven. Er zou dus wel eens wat volk kunnen meedoen.
Wandeling verloopt vlot, van asfaltweg naar kiezelbaan, door veld en bos, over een karrespoor , langs een bevoorrading van heerlijke soep en warme chocomelk, tot de ‘Wimp’ ons pad kruist. En we moesten er over. ‘Den artiest van dienst’ had zijn hoofd er reeds jaren over gebroken en dit jaar was het zover. We ‘overwinnen’ de Wimp met een tijdelijke constructie die een overspanning heeft van 14 meter. Hoedje af voor de handige Harry’s onder ons.
Nadien vervolgden we ons pad door de koeienvlaaien (en ze hadden hun uiterste best gedaan) om uiteindelijk in de Parochiezaal uit te komen. Wat bleek, we waren niet alleen. Uiteindelijk waren er 402 wandelaars vertrokken. In de keuken en zaal was het alle hens aan dek. Maar aan zo’n onvoorzien massale opkomst – we werken niet met voorschrijvingen - hadden we ons niet verwacht. Met alle middelen die we hadden trachtten we er het beste van te maken en probeerden we de wachttijden beperkt te houden, zodat iedereen van zijn spek met eieren kon genieten.
Hopelijk heb je toch van de avond kunnen genieten en ging je met een goed gevoel terug huiswaarts. Onze excuses voor de eventuele wachttijden, maar deze grote opkomst konden we echt niet voorzien.
Volgend jaar ben ik er weer bij.

Praktisch

Vertrek
Parochiezaal Wiekevorst
Voor wie
Alle gezinsleden
Georganiseerd door
Landelijke Gilde Wiekevorst
KWB
Meer weten?
Prijs
€ 8,00
Volwassenen betalen 8 euro. Ben je jonger dan 12 jaar dan betaal je 5 euro.
Deze activiteit is voorbij. Bekijk alle nieuwe activiteiten

Nog geen lid?

We verwelkomen je graag op onze activiteiten. Ontdek meer van onze ledenvoordelen.

Vragen? Contacteer organisator

0478 57 96 60

Meer activiteiten