Koken voor mannen

Deze activiteit is voorbij. Bekijk alle nieuwe activiteiten

Wanneer

  • dinsdag 31 januari 2017 19u00 - 22u00
  • dinsdag 7 februari 2017 19u00 - 22u00
  • dinsdag 14 februari 2017 19u00 - 22u00
  • dinsdag 21 februari 2017 19u00 - 22u00
Gildenhuis - WIEKEVORST DORP 27, 2222 WIEKEVORST

Verslag

Dinsdagen 31 januari en 7—14 en 21 februari:
Koken voor mannen
Net zoals de voorbije jaren werd ik door mijn lieftallige echtgenote sterk aangemoedigd om mijn kookkunsten te gaan optimaliseren tijdens de jaarlijkse kooklessen van onze landelijke gilde. Ik moet toegeven dat ik niet tegengesputterd heb. De vorige jaren was het koken voor mannen immers telkens heel goed meegevallen. Maar dit jaar vertrok ik toch met een klein hartje. Niet omdat ik thuis nog moest stofzuigen of de ruiten kuisen. Maar omdat ik de actualiteit op de voet volg. 
En die actualiteit sloeg ons eind januari, in kranten, op tv, op Facebook en Twitter, om de oren met een zeer verontrustend nieuwtje. Een of andere zedenpreker had de maand februari, onze kookmaand, uitgeroepen tot Tournée Minerale. Een hele maand zonder alcohol!
Ik vertrok dus met een klein hartje naar de eerste les, ervan uitgaande dat er niet veel volk zou zijn. Die andere venten zouden immers ook over die onnozele minerale tournée gelezen hebben. En vermoedelijk zouden zij ook denken: “een maand zonder alcohol tijdens onze kooklessen, dat kan toch niet”. 
En Dames, voordat jullie teveel veronderstellingen maken. Het is niet dat we gaan koken om aan de drank te kunnen zitten. We zijn wel degelijk goede echtgenoten die vier dinsdagavonden opofferen omdat we graag lekker koken voor jullie. Het probleem is dat Tom wel eens een receptje op het programma zet waarin we de saus een beetje op smaak brengen met wijn.
Aangekomen op de eerste les bleek tot mijn grote tevredenheid toch een dertigtal mannen opgedaagd. Net als mij toonden deze Wiekevorstse mannen hun karakter door keihard in te gaan tegen een opkomende hype. De meest gehoorde redenering was de volgende. We hebben vorige zomer niet meegedaan met de Pokemon-hype. We gaan dus zeker niet toelaten dat een of ander nitwit onze vrouwen ongelukkig maakt. Als wij een sausje met wijn willen leren maken voor ons vrouwtje, dan doen we dat! Dat ze die Tournée minerale steken waar de zon niet schijnt.
Onze kooklessen gingen dus gewoon door. Op de ouderwetse manier, dus tof, plezant, leerrijk en bij momenten heel lekker. En toegegeven, af en toe hebben we onze dorst gelest met een lekker biertje.
Het koken voor mannen was dus ook dit jaar weer een echt succes. Tournée Minerale of niet. 
Ik ben er zeker van dat de plaatsen volgend jaar weer snel bezet zullen zijn.

Praktisch

Artiest / Spreker / Gids
Tom Leemans
Voor wie
Volwassenen (+18j)
Georganiseerd door
Landelijke Gilde Wiekevorst
Prijs
€ 60,00
60 euro voor 4 kookavonden
Reservatie
verplicht
Deze activiteit is voorbij. Bekijk alle nieuwe activiteiten

Nog geen lid?

We verwelkomen je graag op onze activiteiten. Ontdek meer van onze ledenvoordelen.

Vragen? Contacteer organisator

0473 18 80 85

Meer activiteiten