Wandelen + Mountainbiken te Dilsen-Stokkem

Deze activiteit is voorbij. Bekijk alle nieuwe activiteiten

Wanneer

  • zondag 22 maart 2015 08u15 - 17u00
Kerkplein Wiekevorst - WIEKEVORST DORP , 2222 WIEKEVORST

Verslag

“Eindelijk” een artikel over de lentewandeling van de postwandelclub in Dilsen-Stokkem.
Al jaren gaan we één maal per jaar in een andere provincie wandelen. Al jaren proberen we met een volle bus te gaan. Dit laatste lukt echter altijd “net niet”. De mountainbikers gaan soms ook op verplaatsing fietsen en daaruit kwam het idee om eens samen te gaan. En “eindelijk” lukte het wel. We hadden een overvolle bus want we waren met 58 personen, met speciale dank aan de LG-fietsers.
We moesten dit jaar niet alleen een eetgelegenheid zoeken maar ook een geschikt parcours voor onze mountainbikers. Gelukkig is dit in de provincie Limburg geen probleem: aan recreatie- en andere parken geen gebrek. We kozen voor een mountainbikeparcours in de “Kattevennen” in Genk. Ook daar konden we een middagmaal nuttigen in taverne “de Krater”. Het is hier dat we de fietsers met hun materiaal rond 10 uur hebben afgezet. We spraken af dat ze rond 13.30 uur moesten gewassen en gestreken zijn voor ons middagmaal.
De wandelaars reden nog enkele kilometer verder tot in Dilsen-Stokkem voor hun wandeling. Bij aankomst kregen we een paaseitje cadeau. Je kon er kiezen uit 3 wandelingen nl.  4 – 8 – 12 km, naargelang uw eigen conditie of gezondheidstoestand. Ik, Ingrid en de 2 Lizetten kozen voor de 4 km. Een klein uurtje hebben we gewandeld langs landelijke wegeltjes, een plaatselijke loonwerker en andere bezienswaardigheden. We moesten dus onze tijd nog wat invullen door de plaatselijke dorpsactiviteiten bij te wonen nl. de mis, de repetitie van de fanfare en een bezoek aan een echt ouderwets stammenee. Daarna gingen we terug naar het inschrijvingslokaal van de postwandelclub want daar moesten we nog wat reclame maken voor onze eigen wandeling en de club nog wat financieel steunen.
Rond 13 uur arriveerden de eerste “echte” wandelaars. Als iedereen er was, konden we terug vertrekken richting Kattevennen voor ons middagmaal. Daar aangekomen zaten de mountainbikers al achter “nen duvel” of “nen trappist” (is hier wel gefietst???). We schoven allemaal onze benen onder de tafel, genoten van het middagmaal, dronken een frisse pint en reden rond 16 uur terug richting Wiekevorst.
Dit was een fijne dag voor iedereen en zeker tot volgend jaar, rond 20 maart.
 
Marc

Praktisch

Vertrek
Vertrek aan de kerk om 8.15 uur. Terug thuis omstreeks 17 uur.
Voor wie
Alle gezinsleden
Georganiseerd door
Landelijke Gilde Wiekevorst
Reservatie
verplicht
Deze activiteit is voorbij. Bekijk alle nieuwe activiteiten

Nog geen lid?

We verwelkomen je graag op onze activiteiten. Ontdek meer van onze ledenvoordelen.

Vragen? Contacteer organisator

014 26 59 08 + 014 26 17 26

Meer activiteiten