Moutainebiken in Wiekevorst en Omstreken

Deze activiteit is voorbij. Bekijk alle nieuwe activiteiten

Wanneer

  • zondag 5 oktober 2014 08u30 - 12u00
Ons Plekje - PASTORIESTRAAT , 2222 WIEKEVORST

Verslag

Zondag 5 oktober 8.30u, na de laatste warme zomerdag klaar om te vertrekken. Een klein beetje regen houdt ons niet tegen. Voor ons 5 die de zware bergrit niet zagen zitten of wel te laat zijn gaan slapen vannacht, is er de rit van 30 km langsheen landelijke wegen rond Wiekevorst. De Paul wijst ons de weg en zet er direct een flinke vaart achter.
Halfweg probeert de Paul ons te laten rusten en iets drinken. We zijn echter te gemotiveerd en willen gewoon verder rijden. Na ongeveer 2u bereiken we de aankomst en genieten we van een lekker drankje in t’Centrum en…… waar zit die A-ploeg nu??
Een uurtje later zijn ook zij gearriveerd – moe maar voldaan.
Tot de volgende rit! 

Zondagochtend half negen, licht druiperig weer en ongeveer twintig afgetrainde lijven van bijna-topsporters staan klaar om aan de jaarlijkse moutainbiketocht van de landelijke gilde te beginnen.  
Om alles wat ordentelijk te laten verlopen was de groep opgedeeld in een A-ploeg van de 'goeien' en  een A+ ploeg van de 'heel goeien'.  
De A-ploeg deed onder leiding van gidsen Dirk en Paul de kleine ronde van de toertocht, die een tijdje geleden door de Wiekers is ingericht, nog eens over.  
De A+ ploeg trok onder leiding van de heel ervaren gidsen Ludo en Theo (is er eigenlijk ergens een bospaadje dat zij niet kennen?) richting Averbode. Wat kilometers en een valpartij later (hoe lomp kunde zijn?) was het tijd voor een korte pauze. Een paar kenners sleutelden nog wat aan hun fiets, een paar anderen bekeken dit van heel dichtbij (je weet nooit wat je kan leren). En er was er eentje die zijn schitterend conditie en overschot van adem toonde door een sigaret op te steken.
Nog een uurtje later zat ons toertje erop. 52,50 km en 128 hoogtemeters tegen de waanzinnige gemiddelde snelheid van 19,8 kilometer per uur.                   Aangekomen in 't Centrum bleek de A-ploeg toch sneller. Zij waren hun sportlijven al aan het hydrateren toen de A+ ploeg aankwam.
Nog een paar isotone drankjes en wat croque-monsieurs later zat de voormiddag erop en trokken we met een vuile fiets naar huis.

Praktisch

Vertrek
Ons Plekje
Voor wie
Volwassenen (+18j)
Georganiseerd door
Landelijke Gilde Wiekevorst
Prijs
gratis
Deze activiteit is voorbij. Bekijk alle nieuwe activiteiten

Nog geen lid?

We verwelkomen je graag op onze activiteiten. Ontdek meer van onze ledenvoordelen.

Vragen? Contacteer organisator

014 26 17 26

Meer activiteiten