Dorp in de kijker

Sinds 2001 zet Landelijke Gilden telkens één dorp in elke Vlaamse provincie in de kijker. In de provincie Antwerpen is dit jaar WIEKEVORST verkozen als Dorp in de kijker. Het concept Dorp in de kijker brengt alle kleine dingen van het dorp samen en laat ze zien aan de dorpsbewoners en nieuwsgierigen.

Landelijke Gilde Wiekevorst

Landelijke Gilde Wiekevorst bestaat uit een dynamische ploeg van 15 bestuursleden. Doorheen het jaar bieden zij de ruim 180 leden en hun gezinnen een ruim en gevarieerd programma aan. Wiekevorst is één van de zes deelgemeentes van de gemeente Heist-op-den-Berg. Wiekevorst staat ook bekend als muziekdorp met onder andere 2 fanfares en 1 Brassband en als dorp, van de zorg met het RVT Sint-Jozef. Wiekevorst heeft een bruisend verenigingsleven, wat we in kader van “Dorp in de kijker” letterlijk en figuurlijk in de kijker willen zetten. Dit jaar viert de gilde eveneens haar 100-jarig bestaan. Ook deze verjaardag zal uiteraard de nodige aandacht krijgen.

Programma Dorp in de kijker

  • Zondag 6 januari 2019: Academische zitting “Wiekevorst, Dorp in de kijker” en opening van fototentoonstelling “100 jaar Landelijke Gilde Wiekevorst” in de parochiezaal van Wiekevorst. Rondleidingen in de kerk en de kerktoren door de Heemkring.
  • Zaterdag 30 maart 2019: Lichtjeswandeling doorheen het dorp van Wiekevorst met vertrek en aankomst aan de parochiezaal van Wiekevorst
  • Zondag 28 juli 2019: Spel zonder Grenzen voor verenigingen, families en gelegenheidsploegen
  • Zaterdag 21 september 2019: Bloementapijt in het centrum van Wiekevorst.
  • Doorheen het jaar: Zoek de bank, een fotowedstrijd waarbij we de mooiste plekjes van Wiekevorst laten zien.

Op 12 januari 2020 sluiten we het jaar Dorp in de kijker af met een receptie en de prijsuuitreiking van de wedstrijd 'Zoek de Bank'.

15 september 2019: De 'wedstrijdbank is verplaatst. 

Neem een selfie, een gewone foto. Mail de foto, samen met de gegevens waar je de foto genomen hebt en jou naam, adres en telefoonnr. (we moeten de winnaar kunnen verwittigen) door aan lgwiekevorst@gmail.com of bezorg jou foto en jou gegevens op papier bij 't Hoeveke of AVEVE Vermeulen.
Tip: Maria tuurde neer op haar hof door de bomen en zag dat het goed was.
 

       Wij danken al onze sponsors van de wedstrijd Zoek de bank

 

Nog geen lid?

We verwelkomen je graag op onze activiteiten. Ontdek meer van onze ledenvoordelen.