Koken voor mannen

Deze activiteit is voorbij. Bekijk alle nieuwe activiteiten

Wanneer

  • donderdag 21 april 2022 19u15 - 23u00
Gildenhuis - WIEKEVORST DORP 27, 2222 WIEKEVORST

Verslag

Koken voor mannen 10 maart
Donderdag 10 maart, dag op dag 2 jaar geleden hadden we onze laatste kookles en tevens laatste activiteit van Landelijke Gilde Wiekevorst voor heel het land in lockdown ging.

Toen waren we nog aan het lachen en was er sprake dat dit maar 4 weken ging duren. Wij weten nu wel beter. Soit.

Maar wat waren we blij toen om 19u de eerste deelnemers binnenkwamen, voorzien van mes en schort. Oude vertrouwde gezichten, enkele nieuwe gezichten. Uiteindelijk stonden we daar met 24 enthousiaste koks in spé.

Het menu was volledig uitgeschreven en ingrediënten waren uitgestald op de tafel. Dat waren ettelijke kilo’s eten dat daar verwerkt moest worden. En uiteindelijk ook verorberd moesten worden.

Ge merkte dat het al efkes geleden was dat onze mannen nog in de keuken gestaan hadden. Ge kon zeggen dat ze wat onwennig waren geworden. Maar dat duurde ni lang. Na het overlopen van het menu gingen we aan de slag. Room werd opgeklopt, pastinaak werd geschild enzovoort en enzovoort ... (ik ga hier nu niet elke handeling beschrijven).

Omstreeks 21u riep men door de zaal: “aan tafel” en als ne wervelwind stoof iedereen naar zijn plek. Een goei stevige soep, ne serieuze witloofflap. En hier kwamen ze dan nog eens ne tweede keer mee rond. Dat smaakte zo goed dat je ni kon weigeren en dat je eigenlijk wist dat je moest weigeren omdat het hoofdgerecht nog moest komen.
Onze Normandische vis was ook ne serieuze lap op het bord. Maar ik heb hem binnengekregen. Een klein dessertje zal dan nog wel lukken denkt men dan... Komen ze daar af met een soepkom bavarois. Gelukkig had ik ne broeksriem aan en kon ik deze een gaatje losser zetten. Veel veel beter voelde dat.
s Morgens gaat ge dan als goeie huisvader naar de bakker om uw kroost van lekker vers brood te voorzien. Maar dan is de eerste vraag die ge bij de bakker krijgt: “ Hebt ge nog ni genoeg gegeten?” Sorry hé, maar ik heb nog hongerige kindjes van eten te voorzien. Het ontbijt heb ik wijselijk gelaten voor wat het was. Tegen de middag had ik terug een klein hongerke.

Onder het motto: de vervuiler ruimt op....
Je ziet, behalve koken ruimen we ook onze smosboel op. Kijk eens hoe hard de vloer blinkt. Met dank aan de stand-in van dienst.


Koken voor mannen april 2022
Normaal zitten we zo ver in het voorjaar niet met onze kookles, maar nood breekt wet.
We hadden weer een hele boodschappenlijst toegestuurd gekregen. Gaande van pruimen tot prei en eieren tot chocolade. Welke combinaties er gemaakt moesten worden, dat verteld ons menu wel.
Onze zaal stond nog maar amper klaar en de eerste kooklustigen kwamen al binnen. Proper shorten, scherpe messen en grote honger. Zonder grote honger kunt ge bij ons niks komen doen. We laten niks verloren gaan hé. Al wat we fabriceren, zal ook verorbert worden.
Eerst een hapke: bitterballen, staat op de menu af te lezen. Die van’t frituur waren er niks tegen. Zo efkes 24 bitterballen gemaakt met een gemiddelde diameter van 7 cm. Gelukkig dat we er maar ene moesten binnenspelen, zou anders ni goed gekomen zijn. Voor smaak een 11/10.
Om het snackske wat te compenseren een ‘magere erwtensoep’ op smaak gebracht met ne knolselder. Ni slecht.
Ik ga hier nu niet de hele menu uit de doeken doen, want dan krijg ik weer honger. Enkel nog efkes vermelden: champignons, witloof, pruimen, varkensgebraad, witte chocomousse, advokaat.
Dit was tevens de laatste kookles van deze winter (lente) en dus mocht onze kok Leo ook nog effe bedankt worden voor zijn inspanningen. Dankzij hem liep er niet(s) te veel mis.
Uiteindelijk hebben we gezamenlijk onze schouders onder den opkuis gezet en waren we binnen ne flik en ne flak klaar.
Sfeer en gezelligheid: 10/10.

Praktisch

Artiest / Spreker / Gids
Leo Heremans
Voor wie
Volwassenen (+18j)
Georganiseerd door
Landelijke Gilde Wiekevorst
Prijs
€ 30,00
30 euro voor 2 kookavonden
Reservatie
verplicht
Deze activiteit is voorbij. Bekijk alle nieuwe activiteiten

Nog geen lid?

We verwelkomen je graag op onze activiteiten. Ontdek meer van onze ledenvoordelen.

Vragen? Contacteer organisator

0473/91.03.27

Meer activiteiten