Lichtmiswandeling

Deze activiteit is voorbij. Bekijk alle nieuwe activiteiten

Wanneer

  • zaterdag 4 februari 2017 20u00 - 23u00
Zaaltje 't Centrum - WIEKEVORST DORP , 2222 WIEKEVORST

Verslag

Naar eeuwenoude traditie planden wij een mooie wandeling op de zaterdagavond net na lichtmis. Al de hele namiddag waren de weergoden ons niet gunstig gestemd. Een druilerige zaterdag moest zijn ommekeer kennen. Natuurlijk een ‘echte wandelaar’ laat zich niet door een beetje regen van zijn melk brengen.
Des te dichter bij ons vertrekuur, des te droger werd het buiten. Misschien zat het “licht” er voor iets tussen. De eerste ploeg was ondertussen her en der een extra lichtpuntje aan het opstellen, zodat het voor de gids niet moeilijk zou zijn om zijn weg te vinden. Maar als zelfs deze lichtjes al elders dan op de geplande route staan, dan wordt dit nogal moeilijk ?. De keukenploeg had reeds hun schort aangebonden en stonden te zweten boven de vuren.
We vertrokken met 52 sportieve stappers en onderweg nam dit aantal nog toe. Na een 4-tal kilometer werd groep 1 afgeleverd aan de zaal. Zij mochten proever van dienst zijn, om de aangeboden pannenkoeken naar binnen te spelen. In de keuken waren ze er op voorzien. Twee grote ketels stonden intussen gevuld klaar en de vuren waren nog niet gedoofd.
Ondertussen breidde een 20-tal stappers nog een lus van 3,5 km aan de wandeling, mooi verlicht door de bewoners.
Omstreeks 10 uur kwamen ook deze wandelaars terug aan in het ’t Centrum.
Gelukkig had de eerste groep nog genoeg pannenkoeken overgelaten, of waren het de bakkers die nog een extra beslag gemaakt hadden?
Het waren lekkere pannenkoeken en wij hebben genoten van de mooie wandeling.
Voor hen die graag weten wat de Bijbelse betekenis van Lichtmis is:
Op 2 februari, Lichtmis, vieren we het feest van de Opdracht van de Heer in de tempel.
In het oude Israël mochten vrouwen een tijdje na hun zwangerschap niet deelnemen aan het openbare leven. Volgens de joodse wet moest de moeder zich laten reinigen in de tempel. Om zich te zuiveren, konden de jonge ouders een duif en een ram offeren. Bij de geboorte van een meisje was dat na 80 dagen. Beviel de moeder van een jongen, dan gebeurde de reiniging na 40 dagen. Zo dus ook na de geboorte van Jezus. Lichtmis valt daarom precies 40 dagen na Kerstmis. Hiermee wordt de kersttijd definitief afgesloten.

Praktisch

Vertrek
Zaaltje 't Centrum
Voor wie
Alle gezinsleden
Georganiseerd door
Landelijke Gilde Wiekevorst
Prijs
gratis
Deze activiteit is voorbij. Bekijk alle nieuwe activiteiten

Nog geen lid?

We verwelkomen je graag op onze activiteiten. Ontdek meer van onze ledenvoordelen.

Vragen? Contacteer organisator

015 68 00 68

Meer activiteiten