Reis senioren

Deze activiteit is voorbij. Bekijk alle nieuwe activiteiten

Wanneer

  • donderdag 15 september 2016 06u45 - 22u00
Frans Vlaanderen - . , 1233 arras (FRANKRIJK)
Dit jaar maken we een trip naar het mooie en landelijke Frans Vlaanderen.
De voormiddag starten we onderweg met een kop koffie en koffiekoek. Vervolgens rijden we langs mooie binnenwegen naar Arras. Hier aangekomen bezoeken we La Carrière Wellington. In dit museum zien we de voorbereidingen van de Slag bij Arras. De Britse en Nieuw-Zeelandse eenheden bivakkeerden in tunnels onder de stad om op 9 april 1917 uit de grond te kruipen en de eerste Duitse linies te verrassen. We beleven hoe destijds hier werd geleefd en gevochten. ’s Middags genieten we van een lekker 3-gangenmenu. 1/4 l wijn, water en een koffie zijn inbegrepen.
In de namiddag gaat het via ‘La Route du Souvenir’ langs landelijke plaatsen en dorpjes met oorlogsrelicten langs de weg. Bij het naderen van de begraafplaats Notre-Dame de Lorette is de basiliek met haar 52m hoge toren de blikvanger. Er liggen zo’n 40 000 Franse soldaten begraven. Het centraal gelegen herdenkingsmonument van de onbekende soldaat wordt steeds bewaakt door gepensioneerde militairen. De stilte is er heel aangrijpend.
Vervolgens bezoeken we het ‘Canadees Memorial van Vimy’. Dit oorlogsmonument is ontworpen ter nagedachtenis van de Canadese soldaten die sneuvelden tijdens de Eerste Wereldoorlog.
Op de terugweg houden we nog een avondstop voor een koffietafel. Vermoedelijke thuiskomst om 22 uur.

Praktisch

Voor wie
Senioren
Georganiseerd door
Senioren gewest Heist-op-den-Berg
Prijs
€ 70,00
Reservatie
verplicht
Deze activiteit is voorbij. Bekijk alle nieuwe activiteiten

Nog geen lid?

We verwelkomen je graag op onze activiteiten. Ontdek meer van onze ledenvoordelen.

Vragen? Contacteer organisator

014 72 77 13

Meer activiteiten