EK Voetbal op groot scherm

Deze activiteit is voorbij. Bekijk alle nieuwe activiteiten

Wanneer

  • maandag 13 juni 2016 21u00 - 23u30
  • zaterdag 18 juni 2016 15u00 - 18u00
  • woensdag 22 juni 2016 21u00 - 23u30
  • zondag 26 juni 2016 21u00 - 23u30
  • vrijdag 1 juli 2016 21u00 - 23u30
Parochiezaal Wiekevorst - WIEKEVORST DORP 23, 2222 WIEKEVORST

Verslag

EK VOETBAL OP GROOT SCHERM
13 juni. Start van een belangrijke fase in het Belgische voetbal. Afgelopen weken werd er reeds druk gespeculeerd over het niveau van onze 
Rode Duivels.
Ons stadion (lees parochiezaal) is in ieder geval klaar. Tappers aanwezig, een natje en een knabbeltje aanwezig (met dank aan ’t Kaasbolleke voor aanvoer van de zuivel).
Tegen 21h00 komen de supporters binnen en kleurt ons stadion stilaan rood. De wedstrijd wordt op gang gefloten en iedereen volgt aandachtig. Het wordt al snel duidelijk dat het “ni simpel” zal zijn tegen Italië. Dit is ook te merken aan de reacties in de zaal. Het te lang uitblijven van de gekende “oe’s” en “aa’s” voorspelt niks goed. Uiteindelijk moeten we de duimen 
leggen en verliezen we met 0-2. Achteraf is de wedstrijd nog zeker 3 keer herspeeld aan “den toog” en zijn nog meerdere wissels doorgevoerd, 
waaronder ook de trainer.
18 juni. België krijgt een tweede kans om te laten zien wat ze kunnen. 
Ons stadion is wat voller gelopen en we hebben nu ook wat jeugd onder onze supporters. Misschien kunnen zij de Duivels naar de overwinning schreeuwen. En ja hoor, er wordt gescoord. Zowel op de parking van de zaal door onze jeugd als in Frankrijk op het veld. We zien een betere ploeg en uiteindelijk winnen we met 3-0 tegen Ierland. Onze huis-dj zorgde voor een leuk “feesje” achteraf en we keerden opgelucht en tevreden naar huis. Op naar de laatste wedstrijd tegen Zweden.
22 juni. We hebben voldoende met een gelijkspel, maar daarvoor zijn we niet gekomen. We creëren verschillende kansen, maar kunnen het niet 
afmaken. Een mooie redding van Kevinneke op de lijn houdt de 0-0 
voorlopig op het bord. ’t Is nagelbijten en soms angstaanwekkend stil in de zaal… tot het verlossende doelpunt gemaakt wordt!! 
Proficiat Rode Duivels en de massa Wiekevorstsche Supporters, België gaat naar de volgende ronde.
Je ziet, dankzij jullie steun kunnen we net iets meer.
Tot de volgende wedstrijd!
26 juni. We spelen de volgende ronde tijdens Euro 2016. In het stadion van Toulouse treffen we Hongarije.
Het stadion van Wiekevorst loopt aardig vol. Als de match op gang wordt gefloten blijven de eerste “oe’s” en “aa’s” niet lang achterwege. We zien een ploeg met overwicht en veel balbezit. We moeten niet lang wachten, na 10 minuten wordt de eerste bal binnengetikt. Dit geeft een enorme ontlading in de zaal. Het voetbalfeest kan beginnen!
Onze Duivels blijven vechten en winnen oververdiend deze wedstrijd.
Met dank aan onze scorende helden en assistenten:
 Toby Alderweireld (Kevin De Bruyne) 10'
 Michy Batshuayi (Eden Hazard) 78'
 Eden Hazard (Kevin De Bruyne) 79'
 Yannick Carrasco (Radja Nainggolan) 90+1'

Volgende afspraak: vrijdag 1/7 tegen Wales, 1/4e finale.
1 juli. Er begint iets te leven onder de” Wiekevortsche supporters”. Ze dromen van een halve finale en zelfs van een finale. Maar dan moet er eerst gepresteerd worden tegen Wales.
Wedstrijd begint goe en al snel wordt er door België gescoord. 0-1. Het feest barst los! Maar aangezien een voetbalwedstrijd 90 minuten duurt, moet er dus nog flink gevoetbald worden.
Maar dan keert het tij. Wales maakt een gelijkmaker en zo gaan ze de rust in. Na de rust wordt België afgestraft en uiteindelijk wordt het 3-1. Wales gaat verdiend door naar de halve finale.
Aan de “Wiekevorstsche supporters” zal het niet gelegen hebben. Wij waren steeds paraat, maar nu bergen we onze spullen op tot …. WK 2018?

Praktisch

Artiest / Spreker / Gids
.
Voor wie
Alle gezinsleden
Georganiseerd door
Landelijke Gilde Wiekevorst
Prijs
gratis
Deze activiteit is voorbij. Bekijk alle nieuwe activiteiten

Nog geen lid?

We verwelkomen je graag op onze activiteiten. Ontdek meer van onze ledenvoordelen.

Vragen? Contacteer organisator

0473 91 03 27

Meer activiteiten