Kerktorenbezoek

Deze activiteit is voorbij. Bekijk alle nieuwe activiteiten

Wanneer

  • zondag 17 april 2016 10u00 - 17u00
Gildenhuis - WIEKEVORST DORP 27, 2222 WIEKEVORST

Verslag

Zondag 17 april: Na 15 jaar vlogen de deuren van de kerktoren nog eens open voor het grote publiek. Na de recente renovatie leek het ons gepast om onder begeleiding de toren te beklimmen. Dankzij een kleine helper ben ik te weten gekomen dat we 120 treden moesten overwinnen om aan de hoogste raampjes van de toren te geraken. Na zelf al 7 keer de trappen te hebben betreden, was ik er nooit in geslaagd om het aantal zelf te tellen. Een gids moet namelijk vertellen en niet tellen.
Onderaan de toren was iedereen enthousiast en vastberaden de klim aan te vatten. Maar dan begint de beklimming, een stenen trapje, een oude houten trap, een aluminium ladder die redelijk recht stond… Hier werd er al eens gepast en de bezoekers achter hen werden voorgelaten. De groep wordt kleiner maar het enthousiasme en het uitzicht verbeterden per stap dat we naar boven deden.
We betraden “het schip”, passeerden de verblijfplaats van ons kerkuilenkoppel, om uiteindelijk op het hoogste niveau aan te komen waar we van het prachtige uitzicht genoten. Om beurt de laatste ladder betreden om in elke windrichting eens te kunnen kijken. Sommigen zochten hun eigen huis, anderen deden een inkijk bij de buren.
Terug beneden wachtten ons een welverdiend biertje en pannenkoek.
Misschien moeten we de volgende keer geen 15 jaar meer wachten…

Praktisch

Voor wie
Alle gezinsleden
Georganiseerd door
Landelijke Gilde Wiekevorst
Meer weten?
Prijs
€ 2,00
De opbrengst van deze dag gaat integraal naar de parochiezaal voor de bouw van hun nieuwe keuken.
Reservatie
verplicht
Deze activiteit is voorbij. Bekijk alle nieuwe activiteiten

Nog geen lid?

We verwelkomen je graag op onze activiteiten. Ontdek meer van onze ledenvoordelen.

Vragen? Contacteer organisator

014 26 07 32

Meer activiteiten