Dauwtrip met ontbijt

Deze activiteit is voorbij. Bekijk alle nieuwe activiteiten

Wanneer

  • zondag 8 april 2018 06u45 - 11u00
KLJ lokaal - DALSTRAAT 22A, 2222 WIEKEVORST

Verslag

Dauwtrip met ontbijt, zondag 8 april
Of moet ik zeggen “ontbijt met dauwtrip”, want dat was lekker, uitgebreid, gezond, zoet, gezellig, … . Maar dat was natuurlijk na de dauwtrip en zoals ze zeggen: honger is de beste saus.
Dat wil echter niet zeggen dat de wandeling niet lekker, uitgebreid, gezond, zoet of gezellig was, want dat was ze wel. En het weer, dat zat geweldig mee. Een van de eerste echte lentedagen.
Zodra Annemie G., zus van Vic G., toegekomen was, konden we vertrekken. Ze was immers ook ingeschreven, geregistreerd op de aanwezigheidslijst, en dan moeten de verantwoordelijke bestuursleden van de organisatie die volledig kunnen afvinken. Anders loopt het systeem fout, en dat leidt tot chaos. Wij maar denken “we hadden nog wel vijf minuten langer in ons bed kunnen blijven liggen”. Een kwartier in reserve kan dus geen kwaad.
We vetrokken dus eigenlijk schoon op tijd, voor de dauwtrip. Vol goede moed, met hier en daar nog een zandmannetje in de ogen. Met meneer en mevrouw De Reyck aan kop werd gelijk een aardig tempo ingezet. Het was wakker worden en aansluiten of … , nee, het viel wel mee. We konden allemaal volgen. We vertrokken richting Itegem, langs het gebetonneerde karrespoor. Met het voetbalplein van Cravan, of nee diamantschijf, iets verder aan onze linkerkant. Jaja, ik heb dat nog gekend, Cravan.
En zo wandelde we verder langs kasseiwegeltjes, kronkelende straatjes en karresporen. We zijn in weilanden geweest waar niemand ooit komt, behalve dan de landbouwer zelf, of zijn ingehuurde loonwerkers. We hebben sporen gezien van loslopend wild, dat soort dat lekker is met een sausje in ’t Straatje of bij de Verwant, niks dat huilt zoals een wolf.
Stilletjes aan draaide we weg van Itegem, en ging het richting Herenthout. Daar was ineens de Wimp. De Staminée verder op was jammer genoeg nog dicht. En dat nieuw wandelpad dat uitkwam aan de nieuwe verkaveling van den Uilenberg, kende ik ook nog niet.
Zo draaide we terug richting Wiekevorst, en we waren nog maar amper een uur onderweg. Waar gaan we nog naartoe? Aaah, naar Morkhoven, door de velden en de bossen. En daar opeens, ik had het niet door, het Schedelmuseum. Terug min of meer bekend terrein, voor mij dan toch. En nog een beetje verder kwam dan het beroemde bruggetje over de Wimp in zicht.
Over de Wimp, en verder langs de weiden, … de Dalstraat in, voorbij SC Wiekevorst, zo maakten we de trip rond. We moesten dan niet meer dralen, want we hadden al enkele hongerige kinderen zien rijden die ook ingeschreven waren voor het ontbijt. “Ken je die Van Oeveltjes, die kunnen blijven eten”, zeiden Lieve en Wim V., “opschieten”.
En toen wij aankwamen, zaten die kids al aan tafel met een bord met spek met eieren. Maar toen we de buffettafel zagen, waren we gerust. Het was lekker, uitgebreid, gezond, zoet, gezellig, … .
Wij wandelen volgend jaar in ieder geval terug mee!
Peter en Anja V.O.

Praktisch

Vertrek
KLJ lokaal, Dalstraat Wiekevorst
Voor wie
Alle gezinsleden
Georganiseerd door
Landelijke Gilde Wiekevorst
Meer weten?
Prijs
€ 7,00
Voor de wandeling en het ontbijt betaalt u een kleine bijdrage van € 7, niet-leden betalen € 10.
Reservatie
Vóór 2 april bij Marc Wouters (groentewinkel ?t Hoeveke) 014 26 17 26
Deze activiteit is voorbij. Bekijk alle nieuwe activiteiten

Nog geen lid?

We verwelkomen je graag op onze activiteiten. Ontdek meer van onze ledenvoordelen.

Vragen? Contacteer organisator

014 26 17 26

Meer activiteiten