Teerfeest

Deze activiteit is voorbij. Bekijk alle nieuwe activiteiten

Wanneer

  • vrijdag 26 januari 2018 10u00 - 23u59
Parochiezaal - WIEKEVORST DORP , 2222 WIEKEVORST

Verslag

‘s Morgens begonnen we de dag traditioneel met een misviering, 55 devoten tekenden aanwezig. Nadien ontbijt en dan tijd om te kaarten. Om de dag goed verder te zetten, zijn we daar ook devoot gebleven. Vloeken werd tijdens het kaartspel alleen binnensmonds gedaan.
Om 19u30 begonnen we er echt aan. En dat deden we massaal. De grootste opkomst ooit!
Tot dan was alles perfect gelopen, maar bij aankomst in de parochiezaal leken we wel een andere, veel minder devote wereld, te betreden. Bij binnenkomst werden we al aangezet tot het nuttigen van een alcoholisch aperitief. Alleen mensen met een sterk karakter, die niet begaven onder groepsdruk, durfden een Looza te nemen. De rest van ons onderging lijdzaam de alcoholische dranken. Want na dat aperitief stond ik meteen met een pint in mijn handen. Alweer onder groepsdruk, had ik geen andere keuze dan ook die pint snel soldaat te maken.
Aan tafel dan maar. Oef, de avond nam terug een wending richting het devote. We begonnen het uitermate lekkere en voedzame diner naar aloude gewoonte met een gebed.
Maar dat moment van bezinning verdween al snel. Tijdens het eten werden immers de komende activiteiten voorgesteld door Paul, dat ging nog. Maar toen trokken ze dat gordijn open!
Wat daar tevoorschijn kwam, tart elke verbeelding. Drie klein mannen met een dikke kop, korte benen en armen die ze niet onder controle hadden. Die mannen ‘hielpen’ Paul bij zijn uitleg door het maken van schunnige gebaren, waar ze dan zelf verbaasd naar keken. Zopen, met schrik in de ogen, flesjes bier leeg en werden door hun, meestal eigenzinnige rechterhand, een banaan in de strot geduwd. Tussendoor maakten ze dan ook nog een hoop kabaal ook.
-- Ik veronderstel dat je hier en daar op de sociale media wel eens kan kijken naar een filmke van die mannen. (#dikke kop #lachen #lg Wiekevorst #mijn armen doen andere dingen dan ik wil) --
De drank begon toen ook weer weelderig te vloeien. Maar voordat we echt begonnen aan dat duivelse dansen, nog een belangrijk momentje. Een Lifetime Achievement Award voor den Dirk.
En toen begon dat duivelse dansen echt. Soms had je geen keus en werd je gewoon van je stoel getrokken en op de dansvloer geduwd. Tussendoor moesten we ons van die diabolische dj dan ook nog vermenigvuldigen! Toen ik dat hoorde, wist ik het zeker. Nu was er geen weg meer terug naar het devote.
En mijn inschatting bleek juist. De rest van de avond werd er alleen nog maar gedronken, gedanst en plezier gemaakt.
P.S.
Toen ik na thuiskomst tegen mijn vrouw zei dat we ons van de Jakke nog moesten vermenigvuldigen, beweerde ze dat ze dat niet gehoord had, dat ik haar geen blaasjes moest wijsmaken en dat ze de avond toch liever devoot afsloot?

Praktisch

Voor wie
Alle gezinsleden
Georganiseerd door
Landelijke Gilde Wiekevorst
Prijs
€ 20,00
Reservatie
verplicht
Deze activiteit is voorbij. Bekijk alle nieuwe activiteiten

Nog geen lid?

We verwelkomen je graag op onze activiteiten. Ontdek meer van onze ledenvoordelen.

Vragen? Contacteer organisator

014 72 77 13

Meer activiteiten